Готварска вечер с Мария при Kakadu

КОГА: Петък, 12-ти август, 19:00ч.
КЪДЕ: Kakadu / Wedding Community Kitchen 
(Soldiner Str 13, 13359 Wedding, Berlin)

Любовта минава през стомаха – това го знае всеки. А как най-лесно можем да се запознаем с чужда култура? Разбира се, чрез традиционната кухня! Едва ли бихме могли да имаме по- добра причина от тази, за да ви поканим на готварска вечер в рамките на Германско- българската седмица в Берлин.

Българската кухня е богата на подправки, съставки и вкусове. Едва ли има човек, който да не успее да намери вкусно ястие сред традиционно българските. Известни предястия са шопската салата, тараторът и шкембе чорбата. Сред основните ястия с огромно разнообразние се отличават и приготвят всякакви видове гювеч, а най-отличителният десерт е цеденото кисело мляко с пресни плодове, най-често боровинки.

За българите всяко хранене е едно неповторимо събитие. Да седнат всички заедно около масата, е традиция, пазене с хилядолетия, без която българските история и настояще не биха били същите. Каним ви да (пре)откриете българската кухня заедно с нас! В готвенето ще ни помага Мария от българския ресторант Primaria във Фридрихсхайн. Нека сготвим заедно и се позабавляваме.

Участието се осъществява след ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ чрез съобщение на фейсбук страницата ни или по имейл [kreuzberg.oborishte@gmail.com], с тема “Kochabend”.

Очакваме ви!

Събитието във Фейсбук