Киновечер в ostPost – „Жалейка“

Снимка: http://www.berlinale.de

Снимка: http://www.berlinale.de

КОГА: 9-ти август, 19:00ч. 
КЪДЕ: ostPost berlin (Dolziger Str. 39, 10247 Berlin)

В рамките на Българо-Германската седмица в Берлин ще излъчим силно емоционалния филм „Жалейка“ на българската режисьорка Елица Петкова, който през 2016г. спечели специалното признание на журито в категорията Генерация 14плюс.

ВХОД свободен. Дарения приемаме, разбира се, с огромна радост. 🙂

С приятелското съдействие на BULDOC Days of Bulgarian Documentary Cinema, Berlin (Дни на Българското Документално Кино, Берлин)

СЮЖЕТ:
Във филма се разказва за Лора – 17-годишно момиче, което трябва да се справи със скръбта след смъртта на баща си. В малкото българско селце, където времето сякаш е спряло, семейството ѝ и местните хора очакват от нея да се отдаде на мъката си. Героинята обаче иска да продължи да се наслаждава на младостта и разочарова очакванията на съселяните си, които я карат насила да играе ролята на сирак.

ЗА СЪЗДАТЕЛКАТА:
Елица Петкова е родена през 1983г. в град Велико Търново. Завършила е магистратура по философия и модерен японски в университет „Хайнрих Хайне” в Дюселдорф, а през 2011започва да следва режисура в Немската филмова академия. Сред множество документални филми, „Жалейка“ е първата й пълнометражна продукция.

[Германия, 2016, 92 мин, българско озвучаване, немски субтитри]

 

Събитието във Фейсбук